Ελληνικά
English
German
Italiano
Αρχική σελίδαΦωτογραφίεςΠληροφορίεςΕπικοινωνία
 
 

Τέσσερις χιλιάδες χρόνια ιστορίας μετρά η Πάρος.

Ίωνες και Αιολείς άποικοι, Ενετοί κατακτητές, Βυζαντινοί πειρατές, όλοι άφησαν δείγματα από τις κουλτούρες τους, οι οποίες έχουν αφομοιωθεί εξαιρετικά σε μία, με την οποία ο επισκέπτης έρχεται σε επαφή αμέσως μόλις πατήσει το πόδι του στο λιμάνι της Παροικιάς. Αρκεί μια ματιά στα δεξιά και θα δει το Φραγκοκάστελο, μπαίνοντας στα σοκάκια και προς τα αριστερά ορθώνεται μέρος του τείχους που περιβάλει την Παναγία Εκατονταπυλιανή, το πετράδι της Πάρου. Λίγο πιο πάνω βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο που εντοπίζεται αμέσως από τα αρχαία μάρμαρα, σήμα κατατεθέν στην Πάρο, που βρίσκονται τοποθετημένα εκτός του περιβόλου του Μουσείου.

Αλλά κι εκτός Παροικιάς τα διάφορα αξιοθέατα τραβούν την προσοχή του επισκέπτη: το Ασκληπιείο, η υπέροχη Κοιλάδα με τις πεταλούδες, το Δήλιο, ο ναός προς τιμήν του Δήλιου Απόλλωνα, τα Αρχαία Λατομεία Μαρμάρου στο χωριό Μαράθι και το ενετικό κάστρο όπως και το Λαογραφικό Μουσείο στη Νάουσα.

Με μια προσεχτική ματιά τόσο στα εκκλησάκια όσο και σε άλλα κτίσματα παρατηρεί ο επισκέπτης ότι στην τοιχοποιία τους έχουν χρησιμοποιηθεί αρχαία μάρμαρα από ναούς, καθώς και ολόκληροι κίονες, από αρχαία μάρμαρα, τα οποία αφαιρέθηκαν αυτούσια από γκρεμισμένους αρχαίους τόπους λατρείας.

 
  © 2010 - Camping Αγία Ειρήνη